fbpx

Saldžios bulvės tyrė

saldi bulvė

Saldžios bulvės tyrė

Vaida Kurpienė
Saldžios bulvės tyrė –  ne visai mums įprastas, bet puikus maisto paįvairinimas kūdikiui. Ši tyrė paprastai paruošiama ir puikiai tinka nuo 4-6 mėnesių. Atkreipkite dėmesį, kad ji jau kupina skonių, taigi tiks jau patyrusiam valgytojui.
Recepte naudojamos daržovės oranžinės spalvos. Šią spalvą suteikia karotenoidai, kuris organizme paverčiamas vitaminu A. Šis vitaminas reikalingas normaliam vaikelio augimui, kaulų ir dantų formavimuisi.
Kiekius galite reguliuoti pagal savo vaiko poreikius. Čia tik rekomendaciniai kiekiai nurodyti.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 20 min
Tyrelės
Europietiška
1 porcija

Ingredientai
  

  • 100 g saldi bulvė tikriausiai bus pusė didesnės
  • 1 morka vidutinė, apie 100 g
  • 60 g raudonųjų lęšių jie skaldyti taigi lengviau virškinami ir greičiau pagaminami. Lęšiai suteiks papildomų baltymų, kurie taipogi būtini vystymuisi. Be to, bus sočiau.
  • 1 lauro lapas
  • 300 ml daržovių sultinio ar šilto vandens
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus jis būtinas ir kad geriau būtų pasisavinamas vitaminas A bei sotumo jausmas didesnis.

Gaminimo žingsniai
 

  • Nulupame morką ir bulvę bei supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Sudedame morką ir lęšius į keptuvę ir pakepiname vidutinėje temperatūroje keletą minučių, kad morka vos vos pagelstų.
  • Ant viršaus pilame daržovių sultinį, įmetame lauro lapą ir sudedame bulves. Troškiname kol daržovės sukris, tuomet Išimame lauro lapą ir sutriname iki vientisos masės.

Patarimas

Beje, panašus patiekalas, tik išlaikant stangrumą daržovių, jų nesutrinant tiks ir didesniam vaikui, ir mamai.
Be pieno, Daržovės, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba