fbpx

Saldžios bulvės tyrė

Saldžios bulvės tyrė –  ne visai mums įprastas, bet puikus maisto paįvairinimas kūdikiui.  Ši tyrė paprastai paruošiama ir puikiai tinka nuo 6 mėnesių. Atkreipkite dėmesį, kad ji jau kupina skonių, taigi tiks jau patyrusiam valgytojui.

recepte naudojamos daržovės oranžinės spalvos. Šią spalvą suteikia karotenoidai, kuris organizme paverčiamas vitaminu A. Šis vitaminas reikalingas normaliam vaikelio augimui, kaulų ir dantų formavimuisi.

Saldžios bulvės tyrė:
Kiekius galite reguliuoti pagal savo vaiko poreikius. Čia tik rekomendaciniai kiekiai nurodyti.

100 g saldi bulvė, tikriausiai bus pusė didesnės
1 vidutinė morka (apie 100 g)
60 g raudonųjų lęšių- jie skaldyti, taigi lengviau virškinami ir greičiau pagaminami. Lęšiai suteiks papildomų baltymų, kurie taipogi būtini vystymuisi. Be to, bus sočiau.
1 lauro lapas
300 ml namie gamino daržovių sultinio ar šilto vandens
Šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus, jis būtinas ir kad geriau būtų pasisavinamas vitaminas A bei sotumo jausmas didesnis.

Tyrės paruošimas

Nulupame morką ir bulvę bei supjaustome nedideliais gabalėliais.
Sudedame morką ir lęšius  į keptuvę ir pakepiname vidutinėje temperatūroje keletą minučių, kad morka vos vos pagelstų.
Ant viršaus pilame daržovių sultinį, įmetame lauro lapą ir sudedame bulves. Troškiname kol daržovės sukris, tuomet Išimame lauro lapą ir sutriname iki vientisos masės.

Beje, panašus patiekalas, tik išlaikant stangrumą daržovių, jų nesutrinant tiks ir didesniam vaikui, ir mamai.

Skanių atradimų

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment