fbpx

Žaliųjų grikių duona su sėklomis

zaliuju-grikiu-duona-su-seklomis

Žaliųjų grikių duona su sėklomis

Vaida Kurpienė
Smagu pradėti rytą valgant sotų sumuštinį – iškeptos duonos riekelę, patepame sviestu, uždedame ant viršaus moliūgo gabaliuką, alyvuogę ir pabarstome sezamo ir kanapių sėklomis. O kaip priedas mėgstamos kvapnios arbatos puodukas. Skanaus!
Pasiruošimas 12 hrs
Gaminimas 2 hrs
Iš viso 14 hrs
Garnyras, Priešpiečių dėžutė
Europietiška
6 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 g žaliųjų grikių neskrudintų
  • 200-250 ml vandens
  • 50 g ispaniško šalavijo sėklų chia
  • 1 saujos saulėgrąžų sėklų
  • 1 saujos moliūgo sėklų
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. kmynų

Gaminimo žingsniai
 

  • Pusę nurodyto kiekio žaliųjų grikių užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti per naktį, kitą dalį sumalame kavamale.
  • Ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir kmynus taip pat užmerkiame vandenyje nakčiai.
  • Saulėgrąžų ir moliūgo sėklas perliejame verdančiu vandeniu.
  • Visus ingredientus sumaišome, įpilame vandens, dar kartą išmaišome, gausime tirštos konsistencijos masę, kurią paliekame šiek tiek išbrinkti.
  • Gautą tešlą sukrečiame į kepimo indą ir pabarstome kmynais.
  • Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
    Recepto autorė: Birutė Vitkauskienė
Kruopos, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą