fbpx

Žirnelių tyrė su pasternoku

žirnelių tyrėŽirnelių tyrė – puikus pasirinkimas norintiems, kad vaikų mityba būtų ne tik skani, bet ir įvairi. Vaikų mityboje įprastai mažai cholorofilo, t.y. žalios spalvos daržovių. O ji būtina kaip ir suaugusiam, taip ir vaikeliui. Įveskite į racioną ne tik žirnelius, bet ir brokolius bei špinatus.

Pasternokas puiki bulvės pamaina su saldžiu prieskoniu. Mano mažasis vyrukas net virpėdavo iš malonumo gavęs pastenokų. Pirkdavoma nuolat.

Žirnelių tyrė su pasternoku- sudėtinės dalys:
25 g šaldytų žirnelių, žinoma, jei sezonas rinkitės šviežius. Jei yra galimybė rinkitės garuose apdorotus šaldytus. Tokie turės daugiau vitaminų.
1/4 vidutinio dydžio pastarnoko

Gaminame. 

Nulupame pastarnoką, supjaustome gabalėliais ir verdame apie 10-15 minučių, kol suminkštės.
Sudedame į puodą žirnelius ir paverdame apie 5 min. Viską galima gaminti ir ant garų, tuomet bus dar sveikiau.
Daržoves sudedame į maisto smulkintuvą. Jei gauname per tirštą košę – įpilame šilto vandens ir smulkiname iki vientisos masės.

Jei vaikas jau vyresnis ar matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų ar tiesiog natūralaus sviesto.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment