fbpx

Žirnelių tyrė su pasternoku

Žirnelių tyrė su pasternoku

Vaida Kurpienė
Žirnelių tyrė – puikus pasirinkimas norintiems, kad vaikų mityba būtų ne tik skani, bet ir įvairi. Vaikų mityboje įprastai mažai cholorofilo, t.y. žalios spalvos daržovių. O ji būtina kaip ir suaugusiam, taip ir vaikeliui. Įveskite į racioną ne tik žirnelius, bet ir brokolius bei špinatus.
Pasternokas puiki bulvės pamaina su saldžiu prieskoniu. Mano mažasis vyrukas net virpėdavo iš malonumo gavęs pastenokų. Pirkdavome nuolat.
Pasiruošimas 5 min
Gaminimas 20 min
Tyrelės
Europietiška
1 porcija

Ingredientai
  

  • 25 g žirnelių šaldytų. Žinoma, jei sezonas rinkitės šviežius. Jei yra galimybė rinkitės garuose apdorotus šaldytus. Tokie turės daugiau vitaminų.
  • 1/4 pastarnoko vidutinio dydžio

Gaminimo žingsniai
 

  • Nulupame pastarnoką, supjaustome gabalėliais ir verdame apie 10-15 minučių, kol suminkštės.
  • Sudedame į puodą žirnelius ir paverdame apie 5 min. Viską galima gaminti ir ant garų, tuomet bus dar sveikiau.
  • Daržoves sudedame į maisto smulkintuvą. Jei gauname per tirštą košę – įpilame šilto vandens ir smulkiname iki vientisos masės.

Patarimas

Jei vaikas jau vyresnis ar matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų ar tiesiog natūralaus sviesto.
Ankštiniai, Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba