Saldžios bulvės tyrė - ne visai mums įprastas, bet puikus maisto paįvairinimas kūdikiui. Ši tyrė paprastai paruošiama ir puikiai tinka nuo 4-6 mėnesių. Atkreipkite dėmesį, kad ji jau kupina skonių, taigi tiks jau patyrusiam valgytojui.Recepte naudojamos daržovės oranžinės spalvos. Šią spalvą suteikia karotenoidai, kuris organizme paverčiamas vitaminu A. Šis vitaminas reikalingas normaliam vaikelio augimui, kaulų ir dantų formavimuisi.Kiekius galite reguliuoti pagal savo vaiko poreikius. Čia tik rekomendaciniai kiekiai nurodyti.
60graudonųjų lęšiųjie skaldyti taigi lengviau virškinami ir greičiau pagaminami. Lęšiai suteiks papildomų baltymų, kurie taipogi būtini vystymuisi. Be to, bus sočiau.
1lauro lapas
300mldaržovių sultinio ar šilto vandens
Šaukštas alyvuogių aliejausjis būtinas ir kad geriau būtų pasisavinamas vitaminas A bei sotumo jausmas didesnis.
Gaminimo žingsniai
Nulupame morką ir bulvę bei supjaustome nedideliais gabalėliais.
Sudedame morką ir lęšius į keptuvę ir pakepiname vidutinėje temperatūroje keletą minučių, kad morka vos vos pagelstų.
Ant viršaus pilame daržovių sultinį, įmetame lauro lapą ir sudedame bulves. Troškiname kol daržovės sukris, tuomet Išimame lauro lapą ir sutriname iki vientisos masės.
Patarimas
Beje, panašus patiekalas, tik išlaikant stangrumą daržovių, jų nesutrinant tiks ir didesniam vaikui, ir mamai.