Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 3 metų/Vaisiai
Karšto oro gruzdintuvėje kepti obuoliai su cinamonu


Karšto oro gruzdintuvėje kepti obuoliai su cinamonu
Vertingiausi vaisiai yra švieži. Tačiau ne visi obuolius gerai virškina. Tai vienas iš vaisių, kurie dažniausiai sukelia nemalonius pojūčius skrandyje. Dažniausiai to galima išvengti jį lengvai pakepus ar pagarinus. Kadangi termiškai apdorojant suyra skaidulos ir sotumas būna mažesnis, sulėtinti cukrų patekimą į kraują galima obuolius, pavyzdžiui, pagardinus cinamonu.
Ingredientai
- 4 obuolių
- 2 a.š. cinamono
- 2 a.š. rudojo cukraus
Gaminimo žingsniai
- Obuolius nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame sėklas.
- Obuolių puseles apiberiame cinamonu ir cukrumi.
- Dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame 180 ℃ 5 min., po to 190 ℃ dar 5 min., jei obuoliai didesni, gali reikėti ir daugiau laiko. Taip pat galima kepti ir orkaitėje, tokiu atveju kepimo laikas bus ilgesnis ir priklausys nuo obuolių dydžio.Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene