fbpx

Orkaitėje keptos kriaušės klevų sirupe- patiks ir mamai

Klevų sirupas  yra natūralus saldiklis gaminams iš klevų medžių sulos. Sula yra kaitinama kol išgaruoja perteklinė drėgmė, o tada filtruojama nuo nešvaumų. Klevų sirupas Šiaurės Amerikoje vartojamas nuo seno, o didžioji dalis pagaminama Kanadoje. Klevų sirupas būna nuo šviesaus iki labai tamsaus gintarinio atspalvio. Spalva priklauso nuo to, kuriuo derliaus laikotarpiu (ankstyvu ar vėlyvu) buvo išgauta sula. Nors klevų sirupe yra kai kurių mineralų, pvz., mangano ir cinko, didžiąją jo dalį sudaro cukrus.

Atkreipkite dėmesį, ar perkate klevų sirupą ar tik klevų skonio sirupą. Pastarojo, žinoma, siūlau vengti patiems ir Jūsų mažyliams.

Kriaušių deserto su klevų sirupu 3-4 porcijoms reikės:

  • 2 prisirpusios, standžios tekstūros kriaušės, nuluptos
  • ½ apelsino sulčių
  • 1 valgomojo šaukšto klevų sirupo

Gaminkime kartu ir sau, ir mažyliui

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Kol ji kaista pašalinkite kriaušių kotelius ir perpjaukite jas pusiau. Šaukšteliu išskobkite sėklines.
  2. Apelsinų sultis ir klevų sirupą supilkite į nereaktyvaus paviršiaus, kepimui orkaitėje tinkamą indą ar keptuvę ir užvirkite. Nuimkite nuo ugnies. Sudėkite kriaušes į indą ir apšlakstykite apelsinų sulčių ir klevų sirupo mišiniu.
  3. Kepkite kriaušes orkaitėje neuždengtas apie 25-30 minučių, kartas nuo karto apšlakstydami su sulčių ir sirupo mišiniu. Pakankamai suminkštėjusias kriaušes perkelkite į lėkštę.
  4. Išgarinkite padažą ant stiprios ugnies kol pasidarys lipnus. Užpilkite ant kriaušių ir palikite atvėsti.
  5. Priklausomai nuo Jūsų mažylio amžiaus, kriaušes sutrinkite į tyrę, sutraiškykite šakute arba supjaustykite.

Skanaus!

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment