![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/ankstiniai_salta_pupeles-su-brokoliu-salotas_ilonaakelaitiene_202106-e1663247479115-1024x813.jpg)
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/ankstiniai_salta_pupeles-su-brokoliu-salotas_ilonaakelaitiene_202106-e1666960016272-500x500.jpg)
Keptos pupelės su česnaku ir burokėlių salotomis
Pupelės yra ankštinė daržovė, kaip ir žirniai, lęšiai, soja. Jos labai maistingos, nes turi daug vertingų baltymų. Riebalų beveik nėra, priešingai negu sojoje – 17%. Labai daug magnio, fosforo, kalio, kalcio, cinko.
Ingredientai
- 80 g pupelių
- 1 a. š. kokoso aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
Salotoms
- 150 g burokėlių šviežių arba virtų
- 1 svogūno
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Išmirkytas per naktį pupeles išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje.
- Keptuvėje apkepame išvirtas pupeles su smulkintu česnaku.
- Salotoms burokėlius sutarkuojame smulkia trintuve šiaudeliais.
- Apšlakstome citrinos sultimis, pagardiname druska ir gerai išmaišome. Palaikome kelias valandas. Jei naudojame virtus burokėlius, tuomet nereikia laikyti.
- Į salotas įmašome susmulkintą svogūną, paskaniname pipirais ir alyvuogių aliejumi.Recepto autorė Ilona Akėlaitienė