fbpx

Keptos pupelės su česnaku ir burokėlių salotomis

Ankštiniai/Daržovės/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Keptos pupelės su česnaku ir burokėlių salotomis

Keptos pupelės su česnaku ir burokėlių salotomis

Vaida Kurpienė
Pupelės yra ankštinė daržovė, kaip ir žirniai, lęšiai, soja. Jos labai maistingos, nes turi daug vertingų baltymų. Riebalų beveik nėra, priešingai negu sojoje – 17%. Labai daug magnio, fosforo, kalio, kalcio, cinko.
Pasiruošimas 12 hrs
Gaminimas 15 min
Iš viso 12 hrs 15 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 80 g pupelių
  • 1 a. š. kokoso aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį

Salotoms

  • 150 g burokėlių šviežių arba virtų
  • 1 svogūno
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Išmirkytas per naktį pupeles išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje.
  • Keptuvėje apkepame išvirtas pupeles su smulkintu česnaku.
  • Salotoms burokėlius sutarkuojame smulkia trintuve šiaudeliais.
  • Apšlakstome citrinos sultimis, pagardiname druska ir gerai išmaišome. Palaikome kelias valandas. Jei naudojame virtus burokėlius, tuomet nereikia laikyti.
  • Į salotas įmašome susmulkintą svogūną, paskaniname pipirais ir alyvuogių aliejumi.
    Recepto autorė Ilona Akėlaitienė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą