fbpx

Keptas kiaušinis su žaliais žirneliais ir kukurūzais

Ankštiniai/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pusryčiams/Receptai

Keptas kiaušinis su žaliais žirneliais ir kukurūzais

Keptas kiaušinis su žaliais žirneliais ir kukurūzais

Vaida Kurpienė
Žalieji žirneliai tiesiog plyšta nuo maistinių medžiagų. Valgydami juos gausime įvairių vitaminų (B1, B2, B6, C, E, K), mineralų (natrio, magnio, fosforo, kalio), proteino ir daug skaidomų medžiagų. Tad jie tinka gaminti mišraines ir salotas, pagardinti kepsnius, padažus ir tiesiog valgyti šviežius.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 10 min
Iš viso 20 min
Pusryčiams
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 150 g žaliųjų žirnelių šaldytų
  • 100 g kukurūzų šaldytų
  • 1 kiaušinio
  • 1 agurko
  • 1 v. š. kokosų aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Keptuvėje ant kokosų aliejaus lengvai pakepiname žaliuosius žirnelius, kukurūzus.
  • Iškepame kiaušinį ir pagardiname prieskoniais.
  • Nuplautą agurką supjaustome plonomis juostelėmis.
  • Į lėkštę suberiame apkeptus žirnelius su kukurūzais, ant viršaus dedame iškeptą kiaušinį ir puošiame agurko juostelėmis.
    Recepto autorė Rita Žitaveckaitė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą