fbpx

Bulvių ir žirnelių tyrė

Bulvių ir žirnelių tyrė

Bulvių ir žirnelių tyrė

Vaida Kurpienė
Pagrindinis patiekalas, Tyrelės
Europietiška

Gaminimo žingsniai
 

  • Mažais gabaliukais supjaustykite bulves.
  • Virkite garuose arba nedideliame kiekyje vandens. Jei garų puodo neturite, bulves berkite į verdantį vandenį.
  • Į virimo pabaigą suberkite šaldytus žaliuosius žirnelius.
  • Bulves sutrinkite šakute. Trinama trintuvu bulvė pakeičia savo tekstūrą, tampa gliti ir tąsi.
  • Žirnelius sutrinkite trintuvu iki vienalytės tekstūros, sumaišykite su bulvėmis.
  • Tyrę atvėsinkite iki reikiamos temperatūros. Tirštumą reguliuokite mamos pienu, ekologiškų daržovių sultiniu ar mišiniu. Skaninkite sviestu.
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą