fbpx

Obuolių tyrė su razinomis ir cinamonu

Razinos (džiovintos vynuogės) yra koncentruotas energijos, vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis. Jūsų mažylis yra lengvas taikinys virusams ir bakterijoms, todėl jo imuninei sistemai reikia pastiprinimo iš šalies. Razinose esantys fitonutrientų flavanoidų grupė antacioninai pasižymi antialerginėmis, antibakterinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis.

Razinos savyje yra sukaupusios ir reikšmingą kiekį vitaminų: kalio, vario, mangano, geležies. Varis ir geležis reikalingi formuojantis raudoniesiems kraujo kūneliams. Manganas dalyvauja maisto medžiagų apykaitoje.

Atkreipkite dėmesį: razinos, ypač auksinės spalvos (pvz.,Golden Jumbo) gali būti apdorotos sieros dioksidu siekiant išsaugoti jų spalvą. Būtinai patikrinkite užrašus ant pakuotės. Sieros dioksidas gali iššaukti arba apsunkinti astmos priepuolius bei kitas alergines reakcijas jei mažylis jautrus sieros junginiams.

3-4 porcijoms reikės:

  • 120 g obuolių (nuluptų, pašalintomis sėklinėmis ir supjaustytų)
  • ¼ citrinos sulčių
  • 25 g razinų
  • ¼ cinamono lazdelės ¼ a.š. malto cinamono

Gaminkime vaisių tyrės: 

  1. Sudėkite visas sudėtines dalis į nereaktyvaus (nelimpančio) pavirčiaus puodą. Uždenkite tinkamo dydžio dangčiu ir užvirinkite. Virkite ant mažos ugnies, kartas nuo karto pamaišydami. Po 8-10 minučių arba kai vaisiai pakankamai suminkštės nukelkite nuo ugnies. Išimkite cinamono lazdelę.
  2. Sutrinkite tyrę elektriniu smulkintuvu. Padalinkite į porcijas.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment