fbpx

Ryžių košė

ryžių košė vaikui

Ryžių košė

Vaida Kurpienė
Ryžių košė – vienas mėgstamiausių vaikų pirmas valgis, nes skonis labai švelnus. Jūsų vaiko racionas taps maistingesniu ir sveikesniu, jei įtrauksite šį patiekalą į valgiaraštį.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 20 min
Košė
Europietiška
1 porcija

Ingredientai
  

  • 4 v.š. ryžių miltai – košė kūdikiams. Kai tik mažyliui sukanka 7 mėnesiai geriau rinkitės rudus ekologiškus ryžius ir prieš ar po virimo juos sumalkite.
  • 1 stiklinė vandens

Gaminimo žingsniai
 

  • miltus/kruopas sudedame į puodą su vandeniu.
  • Verdant nuolat maišome, kol sutirštėja.
  • Patiekalą valgome dar šiltą. Venkite šią košę atvėsinti ir vėl šildyti, tuomet ryžių krakmolų dalis virsta nevirškinamais ir tai prasta naujiena kūdikio pilveliui.

Patarimas

Kadangi ryžiai skonio blankaus, taigi drąsiai juos maišome su įvairiomis mažylio mėgstamomis daržovėmis.
Jei vaikutis tuštinasi retai, tuomet ryžius duokite retai ir tik su daržovėmis.
Be pieno, Kruopos, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą