fbpx

Varškės apkepas arba varškės keksiukai

Varškės apkepas – paprastas patiekalas, daug suktis virtuvėje nereikia. Mėgsta ir suaugę, ir vaikai. Tinka patiekti dideliems ir mažiems svečiams. Man asmeniškai varškės apkepas tikras desertas: cukrus, manai ir šiek tiek varškės. Taigi pateikiu sveikesnį varškės apkepo variantą.

Jei norisi vaikiškesnio varianto ar laukiate svečių, kepkite keksiukų formose. Toks varškės apkepas tiks ir gimtadienio vaišėms.
Sveika ir patogiai valgoma.

Išeiga – 6 porcijos.
Trukmė – 1.5 valandos

Varškės apkepas – sudedamosios dalys:
1 kg varškės, 9 proc.riebumo
5 kiaušiniai
7 šaukštų avižų sėlenų, geriau nei kviečių, nes jos minkštesnės ir salsvo prieskonio
1 nedidelė stiklinė kefyro (200 ml)
80 gr nerafinuoto cukraus, galima ir mažiau.

Varškės apkepas – gaminimo žingsniai:
1. Sėlenas pamerkiame kefyre ir mirkome 20 minučių.
2. Nuplauname kiaušinius su muilu, nusiplauname rankas. Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių.
3. Trynius ištriname su cukrumi.
4. Sudedame varškę, išmirkytas sėlenas su kefyru ir gerai išmaišome. Galima naudoti maišytuvą (mikserį).
5. Atskirai išplakame kiaušinių baltymus ir lėtai, jau nebeplakdami, įmaišome į bendrą masę.
6. Kepimo indą patepame lydytu sviestu. Jei kepame silikoniniame kepimo inde, tai riebalais kepti visai nereikia. Galima naudoti kepimui skirtą apvalų 26 cm skersmens indą ar keksiukų formas.
7. Kepame apie 1 valandą iki +175C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Priklausomai nuo orkaitės bei kokios torio ir dydžio formas pasirinkote, gali užtrukti ilgiau ar trumpiau. Kepame kol paruduoja ir iškepa 🙂

Skanaus.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment