Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų
Avinžirnių ir pomidorų troškinys su špinatais
Avinžirnių ir pomidorų troškinys su špinatais
Kadangi artėja ruduo ir vėsesni orai- maisto poreikis ima keistis. Norisi kažko šildančio ir skanaus. Šiandien bandžiau replikuoti, Sevilijoje valgytą patiekalą tapą – avinžirnių ir špinatų troškinį.
Ingredientai
- 200 g konservuotų pomidorų savo sultyse
- 200 g avinžirnių virtų
- 4 saujų špinatų
- 1 svogūno
- 4 skiltelių česnakų
- 1 v. š. lydyto sviesto
- 1 a. š. kumino sėklų
- 1 a. š. paprikos miltelių
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Keptuvėje ant lydyto sviesto lengvai pakepame susmulkintą svogūną ir česnaką.
- Sudedame pomidorus.
- Pagardiname prieskoniais ir viską išmaišome.
- Sudedame špinatus ir patroškiname apie 2 minutes, kol špinatai suminkštės.
- Suberiame virtus avinžirnius, viską gerai išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti.
- Troškinį skanu valgyti su raugintų kopūstų ir burokėlių salotomis, pagardintomis šlakeliu citrinos sulčių ir alyvuogių aliejumi.Recepto autorė Donata Vaišnoraitė