fbpx

Avinžirnių ir pomidorų troškinys su špinatais

Ankštiniai/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai

Avinžirnių ir pomidorų troškinys su špinatais

Avinžirnių ir pomidorų troškinys su špinatais

Vaida Kurpienė
Kadangi artėja ruduo ir vėsesni orai- maisto poreikis ima keistis. Norisi kažko šildančio ir skanaus. Šiandien bandžiau replikuoti, Sevilijoje valgytą patiekalą tapą – avinžirnių ir špinatų troškinį.
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 15 min
Iš viso 30 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 200 g konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 200 g avinžirnių virtų
  • 4 saujų špinatų
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnakų
  • 1 v. š. lydyto sviesto
  • 1 a. š. kumino sėklų
  • 1 a. š. paprikos miltelių
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Keptuvėje ant lydyto sviesto lengvai pakepame susmulkintą svogūną ir česnaką.
  • Sudedame pomidorus.
  • Pagardiname prieskoniais ir viską išmaišome.
  • Sudedame špinatus ir patroškiname apie 2 minutes, kol špinatai suminkštės.
  • Suberiame virtus avinžirnius, viską gerai išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti.
  • Troškinį skanu valgyti su raugintų kopūstų ir burokėlių salotomis, pagardintomis šlakeliu citrinos sulčių ir alyvuogių aliejumi.
    Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba