fbpx

Keptas obuolys kūdikiui

keptas obuolys kūdikiui

Keptas obuolys

Vaida Kurpienė
Keptas obuolys – patiekalas, tinkantis kūdikiui nuo 6 mėnesių. Tai maistas, kurį rekomenduoju pirmiausia įtraukti į vaikų meniu. Keptuose ar garintuose obuoliuose pilna puikiai pasisavinamų pektinų, kurie skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi.
Pasiruošimas 10 minutes
Desertai
Europietiška
1 porcija

Ingredientai
  

  • 1 obuolys vidutinio dydžio

Gaminimo žingsniai
 

  • Nuplauname ir išimame obuolio šerdį.
  • Į obuolio vidų galima įdėti šiek tiek sviesto, pabarstyti cinamono (šerdies vietoje).
  • Obuolius užpilame vandeniu, kad juos apsemtų. Kepame obuolius keptuvėje, kol suminkštėja.
  • Kai obuoliai iškepa – nulupame odelę ir supjaustome nedideliais gabalėliais.

Patarimas

Jei įmanoma, naudokite ekologiškus ar savo artimųjų augintus. Draudžiama naudoti pagedusius, net jei ir išpjaunate puvėsį, ten kancerogenai ir toksinės medžiagos.
Be pieno, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn., Vaisiai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba