fbpx

Rėžiukų, bulvių ir cukinijų tyrė

Šioje tyrėje galite naudoti ne tik rėžiukus, bet ir špinatus.

Sudėtinės dalys:
1 nedidelė bulvė (50-60 g)
Apie 50 ml daržovių sultinio/nuoviro
Apie 20 g cukinijos
Mažas ryšulėlis rėžiukų ar špinatų lapelių

Gaminame:
Bulves nuskutame ir supjaustome gabaliukais, verdame vandenyje apie 5 min. Tada sudedame smulkintą cukiniją ir verdame dar apie 5 min. Pašaliname rėžiukų stiebelius ir paverdame kartu su kitomis daržovėmis dar apie 2-3 min. Susmulkiname trintuve, konsistenciją reguliuojame daržovių nuoviru. Papildomai įdedame šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų arba tiesiog natūralaus sviesto.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment