fbpx

Rėžiukų, bulvių ir cukinijų tyrė

Rėžiukų, bulvių ir cukinijų tyrė

Rėžiukų, bulvių ir cukinijų tyrė

Vaida Kurpienė
Šioje tyrėje galite naudoti ne tik rėžiukus, bet ir špinatus.
Gaminimas 15 min
Pagrindinis patiekalas, Tyrelės
Europietiška
1 porcija

Ingredientai
  

  • 1 bulvė nedidelė, 50-60 g
  • 50 ml daržovių sultinio /nuoviro
  • 20 g cukinijos
  • Mažas ryšulėlis rėžiukų ar špinatų lapelių

Gaminimo žingsniai
 

  • Bulves nuskutame ir supjaustome gabaliukais, verdame vandenyje apie 5 min.
  • Tada sudedame smulkintą cukiniją ir verdame dar apie 5 min.
  • Pašaliname rėžiukų stiebelius ir paverdame kartu su kitomis daržovėmis dar apie 2-3 min.
  • Susmulkiname trintuve, konsistenciją reguliuojame daržovių nuoviru.
  • Papildomai įdedame šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų arba tiesiog natūralaus sviesto.
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą