fbpx

Morkų tyrelė kūdikiams

morkų tyrelė

Morkų tyrelė

Vaida Kurpienė
Morkų tyrė – paprastas patiekalas idealiai  tinkantis pradžiai, ar kaip garnyras vyresniam vaikeliui taip pat morkų tyrelė kūdikiams. Jums reikės tik kokybiškų morkų.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 10 min
Tyrelės
Europietiška
1 porcija

Ingredientai
  

  • morkų

Gaminimo žingsniai
 

  • Daržoves gerai nuplauname šepetėliu ir supjaustome mažais gabalėliais.
  • Verdame ant garų arba suberiame į puodą su mažu vandens kiekiu. Morkų nelupu, nes žievelėje ir iš karto po ja ž daugiausia vitaminų ir antioksidantų.
  • Verdame, kol jos suminkštėja.
  • Sudedame į maisto smulkintuvą. Smulkiname iki vientisos masės.
  • Jei morkų tyrelė per tiršta, skiedžiame ją pravėsusią daržovių sultiniu, mamos pienu ar mišinuku.

Patarimas

Jei vaikas jau vyresnis ir matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį riebalų – natūralaus sviesto ar kokybiško aliejaus. Pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų.
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą