fbpx

Tuno filė su salierais ir batatais

Tuno filė su salierais ir batatais

Vaida Kurpienė
Greitai pagaminamas ir maistingas patiekalas, kurį siūlome išbandyti.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 15 min
Iš viso 25 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 0,5 l vandens
  • 270 g tuno filė 
  • 250 g saliero gumbo
  • 250 g saldžiųjų bulvių batatų
  • 2 v.š. grietinės
  • 5 g svogūno laiškų smulkintų
  • 5 g petražolių smulkintų
  • 1 lauro lapelio
  • druskos pagal skonį
  • kvapiųjų pipirų pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Daržoves ir žuvį supjaustome.
  • Sudedame į puodą su verdančiu vandeniu.
  • Pagardiname prieskoniais ir verdame apie 6 minutes.
  • Įpilame grietinę.
  • Šiek tiek paverdame atidengę dangtį, kad išgaruotų skysčių perteklius.
  • Patiekalą pagardiname druska, smulkintais svogūno laiškais ir petražolėmis.
    Recepto autorė Lina Vaitiekūnienė
Daržovės, Nuo 1 metų, Žuvis

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą