Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Varškės kukuliai be miltų ir kiaušinių
![Varskes-kukuliai-be-miltu-ir-kiausiniu](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2023/01/Varskes-kukuliai-be-miltu-ir-kiausiniu_Giedre-Reneve-e1674743621120.jpg)
![Varskes-kukuliai-be-miltu-ir-kiausiniu](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2023/01/Varskes-kukuliai-be-miltu-ir-kiausiniu_Giedre-Reneve-e1674743621120-500x500.jpg)
Varškės kukuliai be miltų ir kiaušinių
Šie kukuliukai –lyg tarpinis variantas lietuviškų virtinukų ir itališkų gnocchi.
Ingredientai
Virtinukams:
- 180 g varškės
- 20 g avižų sėlenų
- persilado prieskonių pagal skonį
Padažui:
- 60 g cukinijos
- 50 g pomidorų tyrės
- 30 g špinatų
- baziliko pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Iš varškės, sėlenų ir persilado prieskonių masės formuojame kukuliukus. Metame juos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 minutes.
- Keptuvėje pašildome pjaustytą cukiniją, špinatus ir bazilikus. Kai daržovės suminkštėja, pilame pomidorų tyrę. Išjungiame keptuvę.
- Minkštus debesinius varškės kukuliukus patiekiame su paruoštu padažu.Recepto autorė Giedrė Renevė