Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Varškės kukuliai be miltų ir kiaušinių


Varškės kukuliai be miltų ir kiaušinių
Šie kukuliukai –lyg tarpinis variantas lietuviškų virtinukų ir itališkų gnocchi.
Ingredientai
Virtinukams:
- 180 g varškės
- 20 g avižų sėlenų
- persilado prieskonių pagal skonį
Padažui:
- 60 g cukinijos
- 50 g pomidorų tyrės
- 30 g špinatų
- baziliko pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Iš varškės, sėlenų ir persilado prieskonių masės formuojame kukuliukus. Metame juos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 minutes.
- Keptuvėje pašildome pjaustytą cukiniją, špinatus ir bazilikus. Kai daržovės suminkštėja, pilame pomidorų tyrę. Išjungiame keptuvę.
- Minkštus debesinius varškės kukuliukus patiekiame su paruoštu padažu.Recepto autorė Giedrė Renevė