fbpx

Grikių duona BE glitimo, pieno produktų, mielių bei cukraus

Grikių duona BE glitimo, pieno produktų, mielių, cukraus

Grikių duona BE glitimo, pieno produktų, mielių, cukraus

Vaida Kurpienė
Dauguma vaikų, jei galėtų visada valgytų tą patį. Kad jų mityba būtų įvairi reikia nustatyti tam tikras taisykles, o kartais ir pagudrauti.
Rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą. Autorė, rašo: "Mano keturmetis turbūt kas rytą galėtų valgyti skrudintų grikių košę su sviestu, bet juk nekepinti (žali) – sveikiau! Jei mėgsta tik kepintus grikius – pasiūlykite nekepintus (žalius) duonos pavidalu. Svarbu viską sumalti iki vienalytės konsistencijos, kad nesimatytų žaliųjų grikių, paslepiu juos duonoje ir valgo skaniai sumuštinius su sviestu ir fermentiniu sūriu, o kitą – su sviestu ir sūdyta lašiša. Net 9 mėnesių mažylei pačiupus šią duoną nuo stalo, jaučiuosi rami. O ir dukrytė pasičepsėdama ragauja."
Tikimės patiks ir jūsiškiams.
Priešpiečių dėžutė, Užkandžiai
Europietiška

Ingredientai
  

  • 350 g nekepintų žaliųjų grikių
  • žiupsnis kmynų pagal skonį
  • nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos Jei ragaus kūdikiai tada dar mažiau galima dėti ar visai nedėti.
  • Mėgstamų sėklų papuošimui kūdikiams neberti
  • riebalų kepimo formos patepimui

Gaminimo žingsniai
 

  • Vakare užmerkiame grikius kambario temperatūros vandenyje. Prasidės dygimo procesas, suirs dalis fitino rūgščių, trukdančių įsisavinti ir atsiras daugiau antioksidantų.
  • Ryte praskalaujame.
  • Dedame į smulkintuvą, sumalame iki vienalytės konsistencijos.
  • Gardiname druska, kmynais, mėgstamomis sėklomis.
  • Pilame į riebalais išteptą formą, kepame +180 C temperatūroje apie 50 minučių, nors stebėkite ir pagal savo orkaitę.
Be pieno, Kruopos, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą