fbpx

Žaliųjų lęšių troškinys su morka, žiediniu kopūstu ir kokoso pienu

Ankštiniai/Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Daržovės/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų

Žaliųjų lęšių troškinys su morka, žiediniu kopūstu ir kokoso pienu

LĘŠIAI – rudi, žali, geltoni, raudoni arba juodi, turi daug geležies ir folio rūgščių, yra puikus baltymų bei antioksidantų polifenolių šaltinis. Jie lengvai pagaminami per 5-20 minučių, todėl juos galima vadinti sveiku, greitu maistu.

Žaliųjų lęšių troškinys su morka ir kokoso pienu

Žaliųjų lęšių troškinys su morka, žiediniu kopūstu

Vaida Kurpienė
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 15 min
Iš viso 25 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Reikės

  • Puodas

Ingredientai
  

  • 70 g žaliųjų lęšių sausų
  • ½ vnt morkos nevirtos
  • 50 g žiedinio kopūsto nevirto
  • ¼ vnt paprikos
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • česnako granulių pagal skonį
  • 2 v. š. kokoso pieno 18 proc. riebumo

Gaminimo žingsniai
 

  • Užmerkiame lęšius. Geriau mirkyti apie 10 val. jeigu nėra laiko, užteks ir valandą.
  • Nupilame vandenį nuo lęšių, praplauname, užpilame reikiamu kiekiu vandens, paverdame lęšius apie 5 minutes.
  • Kol verda lęšiai, susitarkuojame morką ir susmulkiname nedideliais gabalėliais papriką.
  • Į pavirusius lęšius suberiame tarkuotą morką, žiedinio kopūsto žiedinėlius, smulkintą papriką.
  • Suminkštėjus daržovėms įberiame druskos, pipirų, česnako granulių.
  • Gardiname kokoso pienu.
Ankštiniai, Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba