Ankštiniai/Augalinė mityba/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/07/troskinis_troskinta_zirniu-troskinis-su-brokoliu-ir-bruseliniais-kopustais_donatavaisnoraite_202106-1024x1024.jpg)
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/07/troskinis_troskinta_zirniu-troskinis-su-brokoliu-ir-bruseliniais-kopustais_donatavaisnoraite_202106-500x500.jpg)
Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais
Daugiau valgykime daržovių. Šis šūkis galioja ne tik vasarą, jis galioja visus metus. Nebijokime su jomis eksperimentuoti ir įsileiskime į savo virtuves.
Ingredientai
- 150 g skaldytų žirnių
- 100 g brokolio
- 80 g bruselinių kopūstų
- 1 vnt. svogūno
- v. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir užmerkiame mažiausiai 1 valandai.
- Tada praplauname ir verdame pasūdytame vandenyje kol suminkštės, bet jie turi likti kramtomi.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame smulkintą svogūną.
- Suberiame supjaustytus brokolius ir briuselinius kopūstus, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname keletą minučių.
- Kartu įmaišome virtus žirnius, pagardiname prieskoniais ir dar šiek tiek patroškiname.Recepto autorė Donata Vaišnoraitė