fbpx

Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais

Ankštiniai/Augalinė mityba/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais

Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais

Vaida Kurpienė
Daugiau valgykime daržovių. Šis šūkis galioja ne tik vasarą, jis galioja visus metus. Nebijokime su jomis eksperimentuoti ir įsileiskime į savo virtuves. 
Pasiruošimas 1 hr
Gaminimas 25 min
Iš viso 1 hr 25 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 150 g skaldytų žirnių
  • 100 g brokolio
  • 80 g bruselinių kopūstų
  • 1 vnt. svogūno
  • v. š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir užmerkiame mažiausiai 1 valandai.
  • Tada praplauname ir verdame pasūdytame vandenyje kol suminkštės, bet jie turi likti kramtomi.
  • Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame smulkintą svogūną.
  • Suberiame supjaustytus brokolius ir briuselinius kopūstus, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname keletą minučių.
  • Kartu įmaišome virtus žirnius, pagardiname prieskoniais ir dar šiek tiek patroškiname.
    Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą