Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Rėžiukų, bulvių ir cukinijų tyrė
Vaida Kurpienė
Šioje tyrėje galite naudoti ne tik rėžiukus, bet ir špinatus.
Spausdinti šį receptą
Gaminimas
15
minutes
min
Pagrindinis patiekalas, Tyrelės
Europietiška
1
porcija
Ingredientai
1
bulvė
nedidelė, 50-60 g
50
ml
daržovių sultinio
/nuoviro
20
g
cukinijos
Mažas ryšulėlis
rėžiukų ar špinatų lapelių
Gaminimo žingsniai
Bulves nuskutame ir supjaustome gabaliukais, verdame vandenyje apie 5 min.
Tada sudedame smulkintą cukiniją ir verdame dar apie 5 min.
Pašaliname rėžiukų stiebelius ir paverdame kartu su kitomis daržovėmis dar apie 2-3 min.
Susmulkiname trintuve, konsistenciją reguliuojame daržovių nuoviru.
Papildomai įdedame šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų arba tiesiog natūralaus sviesto.
---
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 8 mėn.