fbpx

Moliūgų, morkų ir bulvių tyrė su čiobreliais

Tyrelė su moliūgu

Moliūgų, morkų ir bulvių tyrė su čiobreliais

Vaida Kurpienė
Moliūgas ypatingai mažylių mėgstama daržovė, nes ji natūraliai saldi.
Košė, Tyrelės
Europietiška

Ingredientai
  

  • 50 g moliūgo tyrės
  • 1/4 morkos
  • 1 bulvės šviežia vidutinio dydžio
  • 1/4 a.š. čiobrelių šviežių
  • Šiek tiek lydyto sviesto. Jei propaguojate augalinę mitybą – rinkitės ypač tyrą alyvuogių aliejų ir kepkite žemesnėje temperatūroje.

Gaminimo žingsniai
 

  • Nulupame moliūgą, bulvę ir morką ir supjaustome juos nedideliais gabalėliais. Jei šiuo metu yra vėlyva vasara ar ankstyvas ruduo, daržoves tik gerai nuplaukite ir odelių neskuskite – jose ypač daug vertingų medžiagų.

Keli gaminimo variantai:

  • Kepimo indą patepame sviestu ir sudedame moliūgą bei kitas į kepimo indą. Kepame +180 c temperatūroje,  kol moliūgas šiek tiek suminkštėja. Bulves ir morkas sudedame į puodą ir verdame, kol suminkštėja. Visas daržoves sudedame į maisto smulkintuvą, užpilame čiobrelių nuoviru ir susmulkiname iki reikiamos konsistencijos.
  • Visas daržoves kepame orkaitėje, tik moliūgus įdedame vėliau, nes jie greičiau iškepa. Pašlakstome čiobrelių nuoviru. galime trinti, o galime prieš kepant supjaustyti pagaliukais ir mažyliui leisti valgyti pirtukais. Šiuo atveju daržoves reikia apdoroti ilgiau, kad būtų lengva sutrinti dantenomis.
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą