Pilno grūdo speltos keksiukai su razinomis

1-6 metų vaiko mityba/Augalinė mityba/Be pieno/Receptai

Pilno grūdo speltos keksiukai su razinomis

Vaikams taip norisi deserto, tkrai galima, tik pasirinkime vertingesnį variantą. Keksiukai desertui puikiai tiks, naudokite jiems tik pilno grūdo miltus.

Keksiukams reikės:
150 g sviesto
40 g agavų sirupo arba nerafinuoto cukraus
100 ml avižų ar kito augalinio pieno. Jei pienui nealergiškas, galite keisti ir natūraliu karvės pienu.
2 kiaušiniai
50 g razinų
300 ml pilno grūdo speltos miltų
1 a.š. maltų meduolių prieskonių. Galite pasidaryti jų mišinį patys iš maltų gvazdikėlių, imbierų, žvaigždinio anyžiaus, kardamono bei cinamono)
2 a.š. kepimo miltelių

Ruošiame keksiukus:
– Sviestą ištirpiname puode ir nukeliame nuo viryklės.
– Į puodą įdedame agavų sirupą arba cukrų, supilame avižų pieną ir gerai išmaišome.
– Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių, trynius suverčiame į bendrą masę, o baltymus išplakame iki putų.
– Puode esančius produktus sumaišome su išplaktais kiaušinio baltymais, supilame miltus, prieskonius, kepimo miltelius, gerai išmaišome, kol tešlos konsistencija taps panaši į grietinės.
– Jei tešla per skysta, įpilame daugiau pilno grūdo miltų.
– Keksiukų formeles pripildome gauta mase iki pusės, į kiekvieną formelę įdedame po 3-4 razinas.
– Kepame +175 C orkaitėje apie 25 minutes, kol keksiukai patamsės.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment