Speltos miltų pyragėliai su obuoliais
Obuoliai, obuoliai, obuoliai… Vertinami ir dėl to kad yra vietinis vaisius, ir dėl įvairiapusės naudos: mažina cholesterolio kiekį (čia darbuojasi tirpiosios skaidulos), gerina širdies darbą – turi polifenolių, kurie susiję su mažesniu kraujospūdžiu ir insulto rizika, mažina II-ojo tipo cukrinio diabeto riziką, padeda kovoti su astma ir turi dar daugybę gerų savybių, jau nekalbant apie vitaminų ir mineralų gausą. Taigi, skatinkite vaikus valgyti obuolius ir patys tai darykite – įvairiomis formomis ir visomis progomis.
Ingredientai
- 400 g speltos miltų pilno grūdo
- 4 obuolių
- 120 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 4 v. š. grietinės
- 4 v. š. rudojo cukraus
- 3 v. š. cinamono
- 1 a. š. kepimo miltelių
Gaminimo žingsniai
- Miltus, kepimo miltelius, druską ir 1 šaukštą cukraus sumaišome su tarkuotu sviestu ir grietine.
- Nuluptus obuolius, pjaustytus stambioms skiltelėmis, mirkome į kiaušinio plakinį ir į cukraus bei cinamono mišinį (3 šaukštai cukraus, 3 cinamono).
- Tešlą iškočiojame, pjaustome juostelėmis ir jomis apsukame obuolį. Gali trūkinėti tešla, nieko tokio, svarbu sutvirtinti apačią.
- Likusiu kiaušinio plakiniu aptepame pyragėlius, apibarstome likusiu mišiniu.
- Kepame orkaitėje – 180 laipsnių temperatūroje apie 25-35 minutes – priklausomai nuo orkaitės.Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė