fbpx

Kreminė šalta špinatų ir žirnelių sriuba

Kreminė šalta špinatų ir žirnelių sriuba

Vaida Kurpienė
Karštą vasaros dieną, ši šalta sriuba ne tiks atgaivins ir pasotins, bet ir nustebins savo nuostabia išvaizda. Skanaus!
Pasiruošimas 5 min
Gaminimas 10 min
Iš viso 15 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 80 g grūdėtos varškės
  • 80 g žirnelių šaldytų
  • 50 g agurkų
  • 50 g šviežių špinatų
  • 40 g svogūnų laiškų
  • 2 v. š. natūralaus jogurto
  • 1 a. š. ryžių vyno acto 
  • druskos pagal skonį 
  • pipirų pagal skonį 
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį 

Gaminimo žingsniai
 

  • Į smulkintuvą (blenderį) sudedame varškę, pusę špinatų ir svogūnų laiškų ir gerai sutriname.
  • Tada įpilame jogurtą, dedame likusią dalį špinatų ir svogūnų laiškų ir išplakame iki vienalytės konsistencijos
  • Pagardiname druska, juodaisiais pipirai, saldžiosios paprikos prieskoniais ir ryžių vyno actu.
  • Supjaustome griežinėliais agurką ir suberiame į sriubą.
  • Sriubą tiekiame su virtomis bulvėmis.
    Recepto autorė Raminta
Daržovės, Nuo 8 mėn., Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą