Ankštiniai/Augalinė mityba/Be pieno/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Žaliųjų lęšių ir baravykų troškinys


Žaliųjų lęšių ir baravykų troškinys
Šiandien ta diena, kai ant stalo garavo aromatingas žaliųjų lešių ir baravykų troškinukas. Skonis – tobulas.
Ingredientai
- 300 g žaliųjų lęšių
- 3 morkų vidutinio dydžio
- 0,5 baklažano
- 1 avokado
- 0,5 poro mažo
- 20 g baravykų džiovintų
- 4 skiltelių česnako
- 2 a.š. kokosų aliejaus
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Lęšius ir džiovintus baravykus užmerkiame vandenyje atskiruose induose nakčiai, kad išbrinktų.
- Ryte lęšius ir grybus perplauname, sudedame kartu į puodą.
- Užpilame vandeniu, kuriame mirko baravykai, paverdame 10 minučių ir paliekame išbrinkti.
- Kubeliais supjaustome morkas, cukiniją ir baklažaną.
- Susmulkiname česnaką ir porą.
- Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir apkepame porą su česnakais.
- Sudedame pjaustytas daržoves ir šiek tiek patroškiname, kad liktų kramtomos konsistencijos.
- Daržoves sumaišome su lęšiais, grybais ir pagardiname druska, pipirais.Patiekiame su pjaustytų riekelėmis avokadu ir žalumynais.Receptoautorė Donata Vaišnoraitė