Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Žalieji lietiniai su kale kopūstu ir augaliniu pienu
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/blynai_kepta_kiausiniu-viso-grudo-miltu-ir-lapiniu-kopustu-blynai_julijaivanauskiene_202105-e1666941789235.jpg)
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/blynai_kepta_kiausiniu-viso-grudo-miltu-ir-lapiniu-kopustu-blynai_julijaivanauskiene_202105-e1666941789235-500x500.jpg)
Žalieji lietiniai su kale kopūstu ir augaliniu pienu
Kai labai norisi nustebinti save, aišku ir vaikus, sugalvojame įvairiausių patiekalų variacijų. O šį kartą siūlome žalius lietinius. Skanaus!
Ingredientai
- 600 ml augalinio pieno tinka avižų, migdolų ar kokosų
- 250 g avižų miltų
- 4 kiaušinių
- 2 saujų lapinių kopūstų kale
- 1 žiupsn. druskos
- kokosų aliejaus kepimui
Gaminimo žingsniai
- Lapinius kopūstus sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
- Kiaušinius su druska išplakame.
- Įpilame pieną, įdedame susmulkintus kopūstus, miltus ir gerai išmaišome.
- Blynus kepame įkaitintoje pateptoje kokosų aliejumi keptuvėje iš abiejų pusių.
- Blynus tiekiame su natūraliu jogurtu pagardintu smulkintomis petražolėmis. Taip pat galima paskaninti kapotu česnaku.Recepto autorė Julija Ivanauskienė