fbpx

Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais

Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų

Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais

desertas_kepta-orkaiteje_grikiu-miltu-sausainiai

Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais

Vaida Kurpienė
Žaliuosius grikius galima kelias paras pamirkyti ir valgyti net nevirtus. Galima juos dėti į salotas, ant duonos pabarstyti, galima ir virti ar mati jų miltus. 
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 9 minutes
Iš viso 19 minutes
Desertai
Europietiška
12 porcijos

Ingredientai
  

  • 250 g  žaliųjų grikių  sumaltų iki miltų
  • 250 g vandens šilto
  • 70 g rudojo cukraus
  • 20 g kakavos
  • 1 aliejaus
  • žiupsn. kepimo miltelių
  • žiupsn. druskos

Gaminimo žingsniai
 

  • Grikius sumalame iki miltų.
  • Visus ingredientus sumaišome, kol gauname grietinės tešlos konsistenciją.
  • Šaukštu formuojame sausainį kepimo skardoje.
  • Puošiame lazdyno riešutais.
  • Kepame 10 min, 170C temperatūroje.
    Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
Be pieno, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba