Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų
Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais
Žaliųjų grikių miltų sausainiai su lazdyno riešutais
Žaliuosius grikius galima kelias paras pamirkyti ir valgyti net nevirtus. Galima juos dėti į salotas, ant duonos pabarstyti, galima ir virti ar mati jų miltus.
Ingredientai
- 250 g žaliųjų grikių sumaltų iki miltų
- 250 g vandens šilto
- 70 g rudojo cukraus
- 20 g kakavos
- 1 aliejaus
- žiupsn. kepimo miltelių
- žiupsn. druskos
Gaminimo žingsniai
- Grikius sumalame iki miltų.
- Visus ingredientus sumaišome, kol gauname grietinės tešlos konsistenciją.
- Šaukštu formuojame sausainį kepimo skardoje.
- Puošiame lazdyno riešutais.
- Kepame 10 min, 170C temperatūroje.Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė