fbpx

Mėsiška tyrė su moliūgais

Mėsiška tyrė su moliūgais

Vaida Kurpienė
Pagrindinis patiekalas, Tyrelės
Europietiška

Ingredientai
  

  • Mėsa
  • Daržovės pavyzdžiui moliūgas, brokolis ar morka.

Gaminimo žingsniai
 

  • Gamindamos mažyliui, šviežią ar šaldytą mėsą pavirkite 5 minutes.
  • Vandenį nupilkite, išplaukite puodą ir vėl virkite mėsą kartu su daržovėmis, pavyzdžiui, moliūgais, brokoliais ar morkomis.
  • Daržovėms suminkštėjus, sutrinkite troškinį į vienalytę tyrę.

Patarimas

Mėsos turi būti daugiau nei daržovių, siekiant, kad vieno valgymo metu vaikas suvartotų daugiau baltymų, reikalingų augimui.
Daržovės reikalingos geresniam pasisavinimui ir maloniai tekstūrai.
Pirma porcija gali būti vos keli šaukšteliai. Vėliau porcija didės, pats kūdikis parodys, kiek jis nori valgyti.
Daržovės, Mėsa, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą