Ankštiniai/Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Daržovės/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Žaliųjų lęšių troškinys su morka, žiediniu kopūstu ir kokoso pienu
LĘŠIAI – rudi, žali, geltoni, raudoni arba juodi, turi daug geležies ir folio rūgščių, yra puikus baltymų bei antioksidantų polifenolių šaltinis. Jie lengvai pagaminami per 5-20 minučių, todėl juos galima vadinti sveiku, greitu maistu.
Žaliųjų lęšių troškinys su morka, žiediniu kopūstu
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Reikės
- Puodas
Ingredientai
- 70 g žaliųjų lęšių sausų
- ½ vnt morkos nevirtos
- 50 g žiedinio kopūsto nevirto
- ¼ vnt paprikos
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- česnako granulių pagal skonį
- 2 v. š. kokoso pieno 18 proc. riebumo
Gaminimo žingsniai
- Užmerkiame lęšius. Geriau mirkyti apie 10 val. jeigu nėra laiko, užteks ir valandą.
- Nupilame vandenį nuo lęšių, praplauname, užpilame reikiamu kiekiu vandens, paverdame lęšius apie 5 minutes.
- Kol verda lęšiai, susitarkuojame morką ir susmulkiname nedideliais gabalėliais papriką.
- Į pavirusius lęšius suberiame tarkuotą morką, žiedinio kopūsto žiedinėlius, smulkintą papriką.
- Suminkštėjus daržovėms įberiame druskos, pipirų, česnako granulių.
- Gardiname kokoso pienu.