fbpx

Moliūgų ir varškės apkepas „Zebriukas“

Pieno produktai/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Moliūgų ir varškės apkepas „Zebriukas“

Moliūgų ir varškės apkepas „Zebriukas“

Vaida Kurpienė
Šis puikus moliūgų ir varškės apkepas, ne tik savo spalvomis, bet ir skoniu tikrai pradžiugins ir didelius, ir mažus.
Pasiruošimas 20 min
Gaminimas 1 hr
Iš viso 1 hr 20 min
Desertai
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 g varškės
  • 300 g moliūgų tyrės
  • 2 kiaušinių
  • 1 banano
  • 2 v. š. graikiško jogurto
  • 2 v. š. krakmolo
  • 1 v. š. džiovintų spanguolių
  • 1 a. š. agavos sirupo

Gaminimo žingsniai
 

  • Džiovintas spanguoles trumpam užmerkiame šiltame vandenyje.
  • Sutriname varškę, bananą, vieną kiaušinį, jogurtą.
  • Į masę suberiame krakmolą ir išbrinkusias spanguoles.
  • Atskirai sutriname supjaustytą moliūgą iki tyrės.
  • Į moliūgo masę įpilame agavos sirupo ir įmušame vieną kiaušinį ir gerai išmaišome.
  • Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir sluoksniuojame po du šaukštus moliūgo ir varškės masės. Žingsnius kartojame kol suformuojame dryžuotą sluoksnių apkepą
  • Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
    Recepto autorė Irena
Nuo 1 metų, Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą