fbpx

Naminė varškė

Ar kada giminote varškę namuose? Pabandykit – tikrai paprasta ir labai skanu. Tinka lietinių įdarams, blynams, makaronams paskaninti, troškiniams pagardinti.

Naminei varškei pagaminti reikės:
2,5 proc. kefyro. Kiekis priklauso nuo to, kiek norėsite pasigaminti.

Taip pat reikės marlės arba sietelio.

Ruošiame varškę:
– Kefyrą perpilame į šaldymui skirtą tarą ir dedame į šaldiklį. Paliekame šaldiklyje per naktį. Jokiu būdu nedėkite su pakeliu, nes tokia tara nėra skirta šaldyti. Į maistą išsiskirs polimerai, kitaip sakant, – plastmasė.
– Ryte ištraukiame sušalusį kefyrą.
– Sudedame kefyrą į marlę arba sietelį ir paliekame porai valandų nuvarvėti – turime natūralią varškę.

Iš 0.9 kg kefyro išeina 0,21 kg varškės.

Skanaus

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment