fbpx

Blynai su liofilizuotomis uogomis

Vaikai ir blynai tikriausiai neatsiejama. Jei jau kepame tikrai galime padaryti juos kiek įmanoma sveikus. Tuomet ir mama, ir vaikai laimingi.

Blynams su uogomis pagaminti reikės:
1 ½ stiklinės pilno grūdo miltų
3 v.š. nerafinuoto cukraus arba kito cukraus pakaitalo, išskyrus medų, nes jis netinka kepimui.
1 v.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos
2 dideli kiaušiniai
1 ¼ stiklinės pieno, natūralaus. Galima keisti augaliniu.
½ a.š. vanilės
2 a.š. sutrintų į miltelius liofilizuotų uogų, pavyzdžiui, braškių. Liofilizuotos uogos – tai šaltyje džiovintos uogos, puikus užkandis. Vaikams ir jų mamoms puikiai pakeičia sintetinius saldumynus. Puikiai tinka ir blynams. Sutrintos į miltelius liofilizuotos uogos nudažo blynus uogų spalva ir vaikams labai patinka 🙂 Galite jas naudoti ne tik dėti į blynus, bet ir sumaišyti su grietine ar jogurtu. Šias uogas konditeriai mėgsta labiau, nei šaldytas dėl jų tekstūros. Į blynus galima dėti įvairias liofilizuotas uogas: mėlynes, žemuoges, avietes ir kitas. Uogos iš supergarden.lt
3 v.š. lydyto sviesto kepimui

Ruošiame blynus:
– Dubenyje persijojame pilno grūdo miltus, liofilizuotas uogas, sutrintas į miltelius, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
– Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, pieną ir vanilę.
– Sumaišome viską kartu.
– Patepame sviestu keptuvę ir kepame blynus, kol paviršiuje pamatome burbuliukus. Tada blynus apverčiame ir dar pakepame.

Skanaus.

Įkvėpimas iš www.harvestright.com

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment