fbpx

Blynai su liofilizuotomis uogomis

Blynai su liofilizuotomis uogomis

Vaida Kurpienė
Vaikai ir blynai tikriausiai neatsiejama. Jei jau kepame tikrai galime padaryti juos kiek įmanoma sveikus. Tuomet ir mama, ir vaikai laimingi.
Liofilizuotos uogos – tai šaltyje džiovintos uogos, puikus užkandis. Vaikams ir jų mamoms puikiai pakeičia sintetinius saldumynus. Puikiai tinka ir blynams. Sutrintos į miltelius liofilizuotos uogos nudažo blynus uogų spalva ir vaikams labai patinka. Galite jas naudoti ne tik dėti į blynus, bet ir sumaišyti su grietine ar jogurtu. Šias uogas konditeriai mėgsta labiau, nei šaldytas dėl jų tekstūros. Į blynus galima dėti įvairias liofilizuotas uogas: mėlynes, žemuoges, avietes ir kitas.
Įkvėpimas iš www.harvestright.com
Pagrindinis patiekalas
Europietiška

Ingredientai
  

  • 1 ½ stiklinės miltų pilno grūdo
  • 3 v.š. nerafinuoto cukraus arba kito cukraus pakaitalo išskyrus medų, nes jis netinka kepimui.
  • 1 v.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai dideli
  • 1 ¼ stiklinės pieno natūralaus. Galima keisti augaliniu.
  • ½ a.š. vanilės
  • 2 a.š. liofilizuotų uogų sutrintų į miltelius. Pavyzdžiui, braškių.
  • 3 v.š. Lydyto sviesto kepimui

Gaminimo žingsniai
 

  • Dubenyje persijojame pilno grūdo miltus, liofilizuotas uogas, sutrintas į miltelius, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  • Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, pieną ir vanilę.
  • Sumaišome viską kartu.
  • Patepame sviestu keptuvę ir kepame blynus, kol paviršiuje pamatome burbuliukus. Tada blynus apverčiame ir dar pakepame.
Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų, Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą