fbpx

Skumbrės salotos su daržovėmis

Skumbrės salotos su daržovėmis

Vaida Kurpienė
Pasigaminkime pietums Nicos stiliaus salotas su kepta skumbre ir šviežiomis daržovėmis.
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 25 min
Iš viso 40 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 200 g skumbrės keptos orkaitėje arba grilyje
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 80 g šparaginių pupelių
  • 80 g bulvių
  • 80 g agurkų
  • 40 g ledo salotų Iceberg
  • 30 g alyvuogių
  • 10 meškinio česnako laiškų
  • 1 a. š. citrinos sulčių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Bulves išverdame sūdytame vandenyje su lupenomis.
  • Nulupame odelę ir supjaustome.
  • Puode užverdame vandenį, sudedame šparagines pupeles ir verdame 2 minutes.
  • Tada jas perliejame šaltu vandeniu ir nusausiname.
  • Pomidorus perpjauname pusiau, ledo salotas tiesiog suplėšome.
  • Agurkus supjaustome griežinėliais.
  • Meškinio česnako laiškus susmulkiname.
  • Paruoštas daržoves, keptą žuvį ir alyvuoges sudėliojame lėkštėje.
  • Žuvį apšlakstome citrinos sultimis ir viską pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska.
    Recepto autorė Sabina Sate
Daržovės, Nuo 8 mėn., Šviežios daržovės, Žuvis

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą