

Skumbrės salotos su daržovėmis
Pasigaminkime pietums Nicos stiliaus salotas su kepta skumbre ir šviežiomis daržovėmis.
Ingredientai
- 200 g skumbrės keptos orkaitėje arba grilyje
- 100 g vyšninių pomidorų
- 80 g šparaginių pupelių
- 80 g bulvių
- 80 g agurkų
- 40 g ledo salotų Iceberg
- 30 g alyvuogių
- 10 meškinio česnako laiškų
- 1 a. š. citrinos sulčių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Bulves išverdame sūdytame vandenyje su lupenomis.
- Nulupame odelę ir supjaustome.
- Puode užverdame vandenį, sudedame šparagines pupeles ir verdame 2 minutes.
- Tada jas perliejame šaltu vandeniu ir nusausiname.
- Pomidorus perpjauname pusiau, ledo salotas tiesiog suplėšome.
- Agurkus supjaustome griežinėliais.
- Meškinio česnako laiškus susmulkiname.
- Paruoštas daržoves, keptą žuvį ir alyvuoges sudėliojame lėkštėje.
- Žuvį apšlakstome citrinos sultimis ir viską pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska.Recepto autorė Sabina Sate