Morkų tyrė - paprastas patiekalas idealiai tinkantis pradžiai, ar kaip garnyras vyresniam vaikeliui taip pat morkų tyrelė kūdikiams. Jums reikės tik kokybiškų morkų.
Daržoves gerai nuplauname šepetėliu ir supjaustome mažais gabalėliais.
Verdame ant garų arba suberiame į puodą su mažu vandens kiekiu. Morkų nelupu, nes žievelėje ir iš karto po ja ž daugiausia vitaminų ir antioksidantų.
Verdame, kol jos suminkštėja.
Sudedame į maisto smulkintuvą. Smulkiname iki vientisos masės.
Jei morkų tyrelė per tiršta, skiedžiame ją pravėsusią daržovių sultiniu, mamos pienu ar mišinuku.
Patarimas
Jei vaikas jau vyresnis ir matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį riebalų - natūralaus sviesto ar kokybiško aliejaus. Pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų.
--- Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.