Be pieno/Daržovės/Kūdikiams nuo 4 mėn./Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų
Morkų tyrelė kūdikiams
Morkų tyrelė
Morkų tyrė – paprastas patiekalas idealiai tinkantis pradžiai, ar kaip garnyras vyresniam vaikeliui taip pat morkų tyrelė kūdikiams. Jums reikės tik kokybiškų morkų.
Ingredientai
- morkų
Gaminimo žingsniai
- Daržoves gerai nuplauname šepetėliu ir supjaustome mažais gabalėliais.
- Verdame ant garų arba suberiame į puodą su mažu vandens kiekiu. Morkų nelupu, nes žievelėje ir iš karto po ja ž daugiausia vitaminų ir antioksidantų.
- Verdame, kol jos suminkštėja.
- Sudedame į maisto smulkintuvą. Smulkiname iki vientisos masės.
- Jei morkų tyrelė per tiršta, skiedžiame ją pravėsusią daržovių sultiniu, mamos pienu ar mišinuku.
Patarimas
Jei vaikas jau vyresnis ir matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį riebalų – natūralaus sviesto ar kokybiško aliejaus. Pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų.