fbpx

Lietiniai iš speltos miltų

Dauguma vaikų mėgsta lietinius blynus. Juos galima susukti, sulankstyti į vokelį ar palikti galimybę pačiam vaikui sukurti savą lietinių pateikimo variantą.

Lietiniams reiks:

150 g vandens
50 g pilno grūdo speltos miltų
15 g tapijokos miltų (jie naudojami vietoje kiaušinių)
6 g nerafinuoto cukraus arba kito cukraus pakaitalo, išskyrus medų, nes jis netinka kepimui.
0,3 g smulkios druskos, geriausia natūralios
5 g šalto spaudimo aliejaus kepimui, geriausiai kokoso

Lietinių paruošimas:

– Vandenyje ištirpiname cukrų ar jo pakaitalą ir druską.
– Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
– Tuomet įpilame riebalų ir dar kartą išmaišome.
– Kepame keptuvėje, šiek tiek pateptoje kokoso aliejumi.

Į lietinius galima įvynioti įvairių įdarų: sveiką špinatų įdarą (receptas) arba morkų (receptas).

Receptas iš  https://www.livinn.lt/

 

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment