Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais
Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais
Šiose daržovėse gausu vitamino C, B grupės vitaminų (tiamino, niacino, riboflavino, pantoteno rūgšties, piridoksino), maistinių skaidulų, kalio, tačiau mažiau natrio, taip pat mažesnė energinė vertė lyginant su įprastomis bulvėmis.
Ingredientai
Burokėliams
- 200 g burokėlių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
- rozmarino pagal skonį
- čiobrelių pagal skonį
Troškiniui
- 150 g pupelių mirkytų apie 10 val.
- 1 batato
- 50 g poro
- druskos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Burokėlius nulupame, supjaustome.
- Pagardiname druska, pipirais, smulkintais rozmarinu ir čiobreliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame180 C orkaitėje, apie 15-20 minučių.
- Kol kepa burokėliai, paruošiame troškinį – pupeles praplauname ir sudedame į puodą su nedideliu kiekiu vandens.
- Užvirus sudedame smulkintą batatą bei porus.
- Pagardiname druska ir troškiname, kol batatai suminkštės.Recepto autorė Donata Vaišnoraitė