fbpx

Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais

Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais

Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais

Vaida Kurpienė
Šiose daržovėse gausu vitamino C, B grupės vitaminų (tiamino, niacino, riboflavino, pantoteno rūgšties, piridoksino), maistinių skaidulų, kalio, tačiau mažiau natrio, taip pat mažesnė energinė vertė lyginant su įprastomis bulvėmis.
Pasiruošimas 10 hours 10 minutes
Gaminimas 25 minutes
Iš viso 10 hours 35 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

Burokėliams

  • 200 g burokėlių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • rozmarino pagal skonį
  • čiobrelių pagal skonį

Troškiniui

  • 150 g pupelių mirkytų apie 10 val.
  • 1 batato
  • 50 g poro
  • druskos pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Burokėlius nulupame, supjaustome.
  • Pagardiname druska, pipirais, smulkintais rozmarinu ir čiobreliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi  ir kepame180 C orkaitėje, apie 15-20 minučių.
  • Kol kepa burokėliai, paruošiame troškinį  – pupeles praplauname ir sudedame į puodą su nedideliu kiekiu vandens.
  • Užvirus sudedame smulkintą batatą bei porus.
  • Pagardiname druska ir troškiname, kol batatai suminkštės.
    Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba