fbpx

Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais

Ankštiniai/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai

Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais

Batato ir pupelių troškinys su orkaitėje keptais burokėliais

Vaida Kurpienė
Šiose daržovėse gausu vitamino C, B grupės vitaminų (tiamino, niacino, riboflavino, pantoteno rūgšties, piridoksino), maistinių skaidulų, kalio, tačiau mažiau natrio, taip pat mažesnė energinė vertė lyginant su įprastomis bulvėmis.
Pasiruošimas 10 hrs 10 min
Gaminimas 25 min
Iš viso 10 hrs 35 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

Burokėliams

  • 200 g burokėlių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • rozmarino pagal skonį
  • čiobrelių pagal skonį

Troškiniui

  • 150 g pupelių mirkytų apie 10 val.
  • 1 batato
  • 50 g poro
  • druskos pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Burokėlius nulupame, supjaustome.
  • Pagardiname druska, pipirais, smulkintais rozmarinu ir čiobreliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi  ir kepame180 C orkaitėje, apie 15-20 minučių.
  • Kol kepa burokėliai, paruošiame troškinį  – pupeles praplauname ir sudedame į puodą su nedideliu kiekiu vandens.
  • Užvirus sudedame smulkintą batatą bei porus.
  • Pagardiname druska ir troškiname, kol batatai suminkštės.
    Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą