fbpx

Morkų apkepas su saulėgrąžų ir moliūgo sėklomis

Augalinė mityba/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai

Morkų apkepas su saulėgrąžų ir moliūgo sėklomis

Morkų apkepas su saulėgrąžų ir moliūgo sėklomis

Vaida Kurpienė
Apkepas iškepa drėgnas ir kvapnus, o jį  valgome su šviežiomis daržovėmis ar raudongūžio kopūsto salotomis.
Pasiruošimas 20 min
Gaminimas 30 min
Iš viso 50 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 450 g morkų tarkuotų
  • 80 g saulėgrąžų lukštentų
  • 80 g moliūgo sėklų
  • 4 v. š. natūralaus jogurto
  • 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklų chia
  • 6 skiltelių česnako
  • 1 v. š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Ispaninio šalavijo sėklas sumaišome  su jogurtu ir paliekame išbrinkti 15 minučių.
  • Morkas sutarkuojame stambia trintuve.
  • Pašildome keptuvėje ant lydyto sviesto kartu su smulkintu česnaku ir prieskoniais apie 2 minutes.
  • Morkas sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, bet nepadarome tyrės.
  • Moliūgo ir saulėgrąžų sėklas įdedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, kad gautume rūpius trupinius.
  • Sėklų trupinių masę sumaišome su paruoštomis morkomis.
  • Gautą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, o apkepą uždengiame kepimo popieriumi iš viršaus.
  • Kepame 170  C orkaitėje apie 20 minučių. Tada atidengiame apkepą ir dar kepame 5 minutes, kol jis gražiai apskrus.
    Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
Daržovės, Nuo 8 mėn., Šviežios daržovės

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą