fbpx

Orkaitėje kepti obuoliai su pistacijomis ir anakardžių riešutais

Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų/Vaisiai

Orkaitėje kepti obuoliai su pistacijomis ir anakardžių riešutais

Orkaitėje kepti obuoliai su riešutais

Orkaitėje kepti obuoliai su riešutais

Vaida Kurpienė
Desertai

Ingredientai
  

  • Obuoliai
  • Pistacijos
  • Moliūgų sėklos
  • Anakardžio riešutai
  • Ispaninio šalavijo (čija) sėklų
  • Dygliuotojo ožerskio (goji) uogų
  • 0.5 a.š. nerafinuoto cukraus jis reikalingas tik tuo atveju, jei obuoliai yra rūgštūs

Gaminimo žingsniai
 

  • Truputį išskobiame obuolių vidų – išimame sėklas.
  • Obuolį įdarome pistacijų, moliūgų sėklų, anakardžio riešutų ir goji uogų mišiniu.
  • Riešutus galima smulkinti peiliu arba su 'S' peiliukus turinčiu virtuvinių kombainu.
  • Jeigu obuoliai rūgštūs – galima į riešutų mišinį įdėti pusę šaukštelio nerafinuoto cukraus.
  • Obuolius pašauname kepti į 170 Celsijaus laipsnių orkaitę.
  • Kepame, kol obuoliai suminkštėja, bet vis dar turi traškumo. Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo obuolių dydžio. Šį kartą kepta uždarame stikliniame inde 30 minučių.

Patarimas

Skanūs tiek šilti, tiek kambario temperatūros.
Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų, Vaisiai

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą