fbpx

Moliūgų tyrelė kūdikiui

Moliūgų tyrelė kūdikiui

Moliūgų tyrelė kūdikiui

Vaida Kurpienė
Moliūgų tyrelė – tinka kūdikiui nuo 4-6 mėnesių.
Desertai, Tyrelės
Europietiška

Ingredientai
  

  • 150-200 g moliūgo nulupto

Gaminimo žingsniai
 

1 gaminimo būdas:

  • Perpjauname moliūgą per pusę, išimti sėklas.
  • Sudedame moliūgą į kepimo indą perpjauta puse į apačią.
  • Įpilame vandens apie 3 cm į kepimo indą.
  • Kepame apie +150 C temperatūroje apie 40 min.
  • Sudedame keptą moliūgą į maisto smulkintuvą ir smulkiname iki vientisos masės.
  • Galima įpilti vandens, jei tyrė per tiršta ar daržovių sultinio.

2 gaminimo būdas:

  • Moliūgą galima susmulkinti gabaliukais ir pavirti mažame kiekyje vandens, kol suminkštėja.
  • Sudedame keptą moliūgą į maisto smulkintuvą ir smulkiname iki vientisos masės.
  • Galima įpilti moliūgo nuoviro, jei per tiršta.

Patarimas

Jei vaikas jau vyresnis ir matome, kad greitai išalksta, įdėkime papildomai šaukštelį kokybiško aliejaus, pavyzdžiui, ypač tyro (extra virgin) alyvuogių, šalto spaudimo kanapių ar linų sėmenų, ar tiesiog natūralaus sviesto. Taip pat vietoje aliejaus galima dėti sutrintų linų sėmenų sėklų.
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba