Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Daržovės/Kūdikiams nuo 4 mėn./Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Moliūgų, morkų ir bulvių tyrė su čiobreliais
Moliūgų, morkų ir bulvių tyrė su čiobreliais
Moliūgas ypatingai mažylių mėgstama daržovė, nes ji natūraliai saldi.
Ingredientai
- 50 g moliūgo tyrės
- 1/4 morkos
- 1 bulvės šviežia vidutinio dydžio
- 1/4 a.š. čiobrelių šviežių
- Šiek tiek lydyto sviesto. Jei propaguojate augalinę mitybą – rinkitės ypač tyrą alyvuogių aliejų ir kepkite žemesnėje temperatūroje.
Gaminimo žingsniai
- Nulupame moliūgą, bulvę ir morką ir supjaustome juos nedideliais gabalėliais. Jei šiuo metu yra vėlyva vasara ar ankstyvas ruduo, daržoves tik gerai nuplaukite ir odelių neskuskite – jose ypač daug vertingų medžiagų.
Keli gaminimo variantai:
- Kepimo indą patepame sviestu ir sudedame moliūgą bei kitas į kepimo indą. Kepame +180 c temperatūroje, kol moliūgas šiek tiek suminkštėja. Bulves ir morkas sudedame į puodą ir verdame, kol suminkštėja. Visas daržoves sudedame į maisto smulkintuvą, užpilame čiobrelių nuoviru ir susmulkiname iki reikiamos konsistencijos.
- Visas daržoves kepame orkaitėje, tik moliūgus įdedame vėliau, nes jie greičiau iškepa. Pašlakstome čiobrelių nuoviru. galime trinti, o galime prieš kepant supjaustyti pagaliukais ir mažyliui leisti valgyti pirtukais. Šiuo atveju daržoves reikia apdoroti ilgiau, kad būtų lengva sutrinti dantenomis.