Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Šviežios daržovės/Vaikams nuo 3 metų/Žuvis
kepta Menkė su daržovių salotomis
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/07/3-7-metu-meniu_balta-zuvis_menke-su-darzoviu-salotomis_julijaivanauskiene_202104-e1663587859948.jpg)
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/07/3-7-metu-meniu_balta-zuvis_menke-su-darzoviu-salotomis_julijaivanauskiene_202104-e1663587859948.jpg)
Kepta menkė su daržovių salotomis
Menkė yra laikoma viena iš geriausių baltųjų žuvų, ji turtinga savo maistine verte bei labai gardi. Iš jos galima pagaminti daugybę gardžių patiekalų.
Ingredientai
- 200 g menkės filė ar kitos mėgstamos žuvies
- 40 g svogūnų
- 16 g pomidorų pastos
- 6 g lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų maltų pagal skonį
Salotoms:
- 80 g agurkų
- 70 g morkų
- 60 g pomidorų
- 50 g lapinių salotų
- 50 g špinatų
- 50 g ridikėlių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. svarainių sulčių
- druskos pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Žuvį nuplauname, nusausiname.
- Pagardiname prieskoniais.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame susmulkintą svogūną. ir dedame žuvį.
- Kartu į keptuvę dedame žuvį ir kepame apie 8 minutes.
- Dedame pomidorų pastą, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname apie 2minutes.Salotoms:
- Agurkus, pomidorus, špinatus, salotas supjaustome.
- Morkas sutarkuojame stambia trintuve.
- Pagardiname druska, svarainių sultimis, alyvuogių aliejumi ir viską išmaišome.Recepto autorė: Julija Ivanauskienė