Be pieno/Kūdikiams nuo 8 mėn./Mėsa/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Mėsos kukuliukai pomidorų padaže
Mėsos kukuliukai pomidorų padaže
Dauguma vaikų mėgsta mėsos kukuliukus. Mažyliai patys to dar nesupranta, bet kukuliukų tekstūra skatina juos mokytis kramtyti. Be to, vaikams patinka viskas, kas mažo dydžio. Beje, ir didesniems vaikams malta mėsa geras pasirinkimas. Retas vaikas ilgai kramto ir tikrai nesukramto tokiu smulkumu, kaip tai padaro mėsmalė. Tokiu būdu geriau pasisavinamos aminorūgštys (baltymai) ir patiekalas lengviau keliauja vaikų virškinimo traktu.
Ingredientai
- 200 g maltos jautienos
- 200 g morkos dvi vidutinės
- 1/2 svogūno mažo, nulupto ir smulkiai supjaustyto
Padažui:
- 200 g šviežių pomidorų padažo arba skardinėje konservuotų smulkintų pomidorų
- ½ v.š. alyvuogių aliejaus
- ½ svogūno mažo, nulupto ir smulkiai supjaustyto
- ½ česnako skiltelės
- 140 ml jautienos sultinio nesūdyto
- Itališkų žolelių
- 1 lauro lapas mažo
Gaminimo žingsniai
- Bulvių tarka sumalame morkas ir svogūną. Pridėkite maltos jautienos ir gerai sumaišykite.
- Formuokite kukuliukus tokio dydžio, koks Jums atrodo tinkamas.
- Sudėkite mėsos rutuliukus į indą, tinkamą kepimui bei pašaukite į orkaitę.
- Paruoškite šviežių pomidorų padažą ir trumpam jį atidėkite į šalį.
- Labai švelniai pakepinkite svogūną ir česnaką nelaukdami kol pasidarys auksiniai. Įmaišykite sultinį, pomidorų padažą (arba konservuotus pomidorus), itališkas žoleles, lauro lapą ir viską užvirkite.
- Užpilkite padažu mėsos kukuliukus ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių uždengę puodą.
- Išimkite lauro lapą ir atvėsinkite. Didesniems vaikams galite taip ir pateikti, na, o mažyliams sutrinkite.
Comments
Kiek laiko kepti kukuliukus orkaitėje?
Labai priklauso nuo jų dydžio ir nuo mėsos rūšies. Ne mažiau 20 minučių. O po to patikrinkite.
O koks garnyras labiausiai metų laiko vaikui? Su ankštiniais gal per sunkus maistas? Ar tiktų pvz. kalafiorų ir batatų košė?
su ankštiniais sunkoka. Rinkitės įprastinius garnyrus, tik nekeptus.
Rašote, jog kukuliukus reikia pirmiausiai apkepti orkaitėje, tik tada troškinti keptuvėje. Kiek laiko, kokioje temperatūroje kepti orkaitėje, kad netaptų sausi?