Dauguma vaikų mėgsta mėsos kukuliukus. Mažyliai patys to dar nesupranta, bet kukuliukų tekstūra skatina juos mokytis kramtyti. Be to, vaikams patinka viskas, kas mažo dydžio. Beje, ir didesniems vaikams malta mėsa geras pasirinkimas. Retas vaikas ilgai kramto ir tikrai nesukramto tokiu smulkumu, kaip tai padaro mėsmalė. Tokiu būdu geriau pasisavinamos aminorūgštys (baltymai) ir patiekalas lengviau keliauja vaikų virškinimo traktu.
Bulvių tarka sumalame morkas ir svogūną. Pridėkite maltos jautienos ir gerai sumaišykite.
Formuokite kukuliukus tokio dydžio, koks Jums atrodo tinkamas.
Sudėkite mėsos rutuliukus į indą, tinkamą kepimui bei pašaukite į orkaitę.
Paruoškite šviežių pomidorų padažą ir trumpam jį atidėkite į šalį.
Labai švelniai pakepinkite svogūną ir česnaką nelaukdami kol pasidarys auksiniai. Įmaišykite sultinį, pomidorų padažą (arba konservuotus pomidorus), itališkas žoleles, lauro lapą ir viską užvirkite.
Užpilkite padažu mėsos kukuliukus ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių uždengę puodą.
Išimkite lauro lapą ir atvėsinkite. Didesniems vaikams galite taip ir pateikti, na, o mažyliams sutrinkite.
--- Be pieno, Mėsa, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 8 mėn.