fbpx

Pilno grūdo blynai kitaip – pyrago forma

Kruopos/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų

Pilno grūdo blynai kitaip – pyrago forma

Blynai ir tortas vienama

Pilno grūdo blynai kitaip – pyrago forma

Vaida Kurpienė
Sekmadienis mūsų šeimoje blynadienis. Gali kepti kas kartą tą patį, bet kartais norisi pažaisti. Taigi šį kartą – pilno grūdo speltos miltų blynų pyragas. Procedūra labai paprasta.
Desertai
Europietiška

Ingredientai
  

  • miltų
  • pieno
  • sviesto
  • mėlynių uogienė
  • tofu
  • uogų

Gaminimo žingsniai
 

  • Iškepate lietinius blynus, santykis miltų ir pieno 1:2. Aš asmeniškai naudoju augalinį avižų pieną. Įberiu žiupsnelį druskos, įmušu kiaušinį. Kas kiaušinių nevalgo, keiskite bananu.
  • Blynų keptuvę patepu sūdytu lašiniu ar lydytu sviestu. Riebalų reikia labai mažai.
  • Aš kepu blynus, o mano darželinukė dukra deda vieną ant kito ir tepa namine mėlynių uogiene sumaišytą su šilkiniu tofu. Tai sojos pieno varškė labai švelnios tekstūros ir praktiškai be skonio. Rinkitės be GMO. Beje, mėlynių uogienė gera tuo, kad duoda ryškią spalvą. Taigi tortas gavosi visai nesaldus, bet forma ir vaizdas vaikus įkvėpė. Kirto su didžiuliu džiaugsmu.
  • Kai baigėme, pabarstėme šaldytais juodais serbentais ir bruknėmis. Puikiai tam pačiam tikslui tinka ir liofilizuotos uogos.
  • Skanaus ir smagaus pabuvimo kartu.
Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą