Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Sriuba/Vaikams nuo 1 metų
Kreminė šalta špinatų ir žirnelių sriuba
Kreminė šalta špinatų ir žirnelių sriuba
Karštą vasaros dieną, ši šalta sriuba ne tiks atgaivins ir pasotins, bet ir nustebins savo nuostabia išvaizda. Skanaus!
Ingredientai
- 80 g grūdėtos varškės
- 80 g žirnelių šaldytų
- 50 g agurkų
- 50 g šviežių špinatų
- 40 g svogūnų laiškų
- 2 v. š. natūralaus jogurto
- 1 a. š. ryžių vyno acto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Į smulkintuvą (blenderį) sudedame varškę, pusę špinatų ir svogūnų laiškų ir gerai sutriname.
- Tada įpilame jogurtą, dedame likusią dalį špinatų ir svogūnų laiškų ir išplakame iki vienalytės konsistencijos
- Pagardiname druska, juodaisiais pipirai, saldžiosios paprikos prieskoniais ir ryžių vyno actu.
- Supjaustome griežinėliais agurką ir suberiame į sriubą.
- Sriubą tiekiame su virtomis bulvėmis.Recepto autorė Raminta