Ankštiniai/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Avinžirnių ir morkų širdelių blyneliai


Avinžirnių ir morkų širdelių blyneliai
Švelnaus skonio sotūs blyneliai pietums, kuriuos valgys net ir išrankiausi vaikai.
Ingredientai
- 300 g konservuotų avinžirnių arba virtų
- 2 vnt. kiaušinių
- 1 vnt. morkos
- 3 v. š. lydyto sviesto
- 2 v. š. avižinių miltų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Avinžirnius sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą lydyto sviesto, apkepame sutarkuotą morką.
- Sutriname ją kartu su avinžirniais.
- Įmušame kiaušinį, įdedame prieskonių, avižinių miltų bei du šaukštus išlydyto sviesto ir išmaišome.
- Iš gautos masės kepame blynus apie 5 minutes, kol šie gražiai parus.
- Patiekiame su grietine paskaninta persilado prieskonių mišiniu ir šviežiais agurkais su sultene.Recepto autorė Liucija Makejeva
Komentaras
Patiko visai šeimai! 🙂