Avinžirnių ir morkų širdelių blyneliai

Ankštiniai/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Avinžirnių ir morkų širdelių blyneliai

Avinžirnių ir morkų širdelių blyneliai

Vaida Kurpienė
Švelnaus skonio sotūs blyneliai pietums, kuriuos valgys net ir išrankiausi vaikai.
5 from 1 vote
Pasiruošimas 15 minutes
Gaminimas 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 g konservuotų avinžirnių arba virtų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 1 vnt. morkos
  • 3 v. š. lydyto sviesto
  • 2 v. š. avižinių miltų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Avinžirnius sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
  • Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą lydyto sviesto, apkepame sutarkuotą morką.
  • Sutriname ją kartu su avinžirniais.
  • Įmušame kiaušinį, įdedame prieskonių, avižinių miltų bei du šaukštus išlydyto sviesto ir išmaišome.
  • Iš gautos masės kepame blynus apie 5 minutes, kol šie gražiai parus.
  • Patiekiame su grietine paskaninta persilado prieskonių mišiniu ir šviežiais agurkais su sultene.
    Recepto autorė Liucija Makejeva
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Komentaras

  1. Rita

    5 stars
    Patiko visai šeimai! 🙂

    Reply

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba