fbpx

Vištienos ir daržovių sriuba

Vištienos ir daržovių sriuba

Vištienos ir daržovių sriuba

Vaida Kurpienė
Receptu ir nuotrauka pasidalino Donata Vaisnoraite.
Sriuba
Europietiška

Ingredientai
  

  • 600 ml vištienos sultinio
  • 70 g šaldytų žirnelių
  • 30 g saliero lapkočio
  • 2 morkos
  • 1 vištienos ketvirtis be odos
  • Prieskoniai Druskos, pipirų žirneliai, lauro lapas – vištienos virimui.

Gaminimo žingsniai
 

Išvirkite vištieną:

  • Puode užvirkite vandenį. Įdėkite lauro lapelį, druskos ir keletą pipirų žirnelių. Įdėkite vištienos ketvirtį (be odos) ir virkite kol mėsa išvirs bei bus minkšta.
  • Išvirtą vištieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Pasiruoškite daržoves:

  • Nuskuskite morkas ir supjaustykite pagal pasirinkimą: kubeliais, griežinėliais ar pusmėnuliais, jeigu morkos labai didelės.
  • Saliero stiebą susmulkinkite pusrutuliais.
  • Atšildykite šaldytus saldžiuosius žirnelius. Paprastas ir greitas būdas – sudėjus į kiaurasamtį, perlieti verdančiu vandeniu.

Virkite sriubą:

  • Į pasirinktą gaminimo indą pilkite naminį vištienos sultinį. Palaukite kol sultinys pradės virti ir sudėkite paruoštas morkas bei salierų stiebus.
  • Virkite kol daržovės suminkštės. Daržovės turi likti kramtomos konsistensijos.

Sriubos patiekimas:

  • Į dubenėlius sudėkite smulkintą vištieną bei atlaidintus žirnelius. Įpilkite norimą kiekį paruošto vištienos sultinio su daržovėmis.
  • Galite gardinti krapais arba petražolėmis.
Ankštiniai, Mėsa, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą