Ankštiniai/Mėsa/Receptai/Sriuba/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Vištienos sriuba su daržovėmis ir žirneliais
Vištienos sriuba su daržovėmis ir žirneliais
Receptu ir nuotrauka pasidalino Donata Vaisnoraite.
Ingredientai
- 600 ml vištienos sultinio
- 70 g šaldytų žirnelių
- 30 g saliero lapkočio
- 2 morkos
- 1 vištienos ketvirtis be odos
- Prieskoniai Druskos, pipirų žirneliai, lauro lapas – vištienos virimui.
Gaminimo žingsniai
Išvirkite vištieną:
- Puode užvirkite vandenį. Įdėkite lauro lapelį, druskos ir keletą pipirų žirnelių. Įdėkite vištienos ketvirtį (be odos) ir virkite kol mėsa išvirs bei bus minkšta.
- Išvirtą vištieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Pasiruoškite daržoves:
- Nuskuskite morkas ir supjaustykite pagal pasirinkimą: kubeliais, griežinėliais ar pusmėnuliais, jeigu morkos labai didelės.
- Saliero stiebą susmulkinkite pusrutuliais.
- Atšildykite šaldytus saldžiuosius žirnelius. Paprastas ir greitas būdas – sudėjus į kiaurasamtį, perlieti verdančiu vandeniu.
Virkite sriubą:
- Į pasirinktą gaminimo indą pilkite naminį vištienos sultinį. Palaukite kol sultinys pradės virti ir sudėkite paruoštas morkas bei salierų stiebus.
- Virkite kol daržovės suminkštės. Daržovės turi likti kramtomos konsistensijos.
Sriubos patiekimas:
- Į dubenėlius sudėkite smulkintą vištieną bei atlaidintus žirnelius. Įpilkite norimą kiekį paruošto vištienos sultinio su daržovėmis.
- Galite gardinti krapais arba petražolėmis.