fbpx

Vištienos ir daržovių sriuba

Receptai

Vištienos ir daržovių sriuba

Receptui reikės:

600ml naminio vištienos sultinio;

  • 70g šaldytų saldžiųjų žirnelių;
  • 30 g saliero lapkočio;
  • 2 vidutinio dydžio morkos;
  • 1 vištienos ketvirtis be odos;
  • Druska, pipirų žirneliai, lauro lapas –  vištienos virimui.

Recepto eiga:

1.       Išvirkite vištieną

Puode užvirkite vandenį. Įdėjite lauro lapelį, druskos ir keletą pipirų žirnelių. Įdėkite vištienos ketvirtį ( be odos) ir virkite kol mėsa išvirs bei bus minkšta. 

Išvirkite vištieną, ją supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

2.       Pasiruoškite daržoves 

Nuskuskite morkas ir supjaustykite pagal pasirinkimą: kubeliais, griežinėliais ar pusmėnuliais, jeigu morkos labai didelės.  

Saliero stiebą susmulkinkite pusrutuliais.

Atšildykite šaldytus saldžiuosius žirnelius. Paprastas ir greitas būdas – sudėjus į kiaurasamtį , perlieti verdančiu vandeniu.

3.       Virkite sriubą

Į pasirinktą gaminimo indą pilkite naminį vištienos sultinį. Palaukite kol sultinys pradės virti ir sudėkite paruoštas morkas bei salierų stiebus.

Virkite kol daržovės suminkštės. Daržovės turi likti kramtomos konsistensijos.

4.       Sriubos patiekimas

Į dubenėlius sudėkite smulkintą vištieną bei atlaidintus žirnelius. Įpilkite norimą kiekį paruošto vištienos sultinio su daržovėmis. Galite gardinti krapais arba petražolėmis.

Receptu ir nuotrauka pasidalino Donata Vaisnoraite.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą